De politie heeft 23 tips binnengekregen over de zaak rond de dood van oud-minister Els Borst, nadat Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht besteedde aan de zaak.

De politie kan nog niets zeggen over de waarde van de binnengekomen informatie. Een team van twintig tot dertig rechercheurs buigt zich daar nu over.

De 81-jarige Borst werd vorige week maandag dood aangetroffen in haar garage. De politie gaat uit van een misdrijf.

''We weten dat mevrouw Borst zaterdagavond 8 februari met haar auto is thuisgekomen in Bilthoven, want de auto stond in de garage en zij lag ernaast. Maar wat er daarna is gebeurd totdat ze maandagavond werd gevonden, is nog onduidelijk.'' Over het tijdstip van overlijden wil de politie niets zeggen.

"Het gaat om een breed scala aan tips. Er zijn mensen die Els Borst op een bepaald tijdstip nog hebben gezien, of die een auto hebben zien rijden", aldus een woordvoerder. "Ons team is nu met de tips aan de slag."

Opgewacht

Er is vooralsnog volgens de woordvoerder geen enkele aanwijzing dat de politica in haar woning aan de Ruysdaellaan een inbreker tegen het lijf is gelopen. ''Het kan, maar er is nog helemaal niets gevonden wat daarop wijst'', zegt hij. Een mogelijkheid is dus ook dat iemand haar bewust heeft opgewacht.

De uitzending wordt woensdagochtend herhaald. De politie verwacht dat er naar aanleiding van de herhaling nog meer tips binnenkomen, zegt een woordvoerder woensdagochtend.