Ongevallen op de snelwegen veroorzaken woensdagochtend op meerdere plaatsen flinke overlast.

Dat heeft de Verkeersinformatiedienst meegedeeld.

De A12 richting Utrecht is tussen Oosterbeek en Wageningen afgesloten voor het verkeer na een ongeval waarbij meerdere auto's zijn betrokken. Een traumahelikopter is ter plaatse.

Over doden of gewonden is nog niets bekend, ook de toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Tegen 09.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Op dat moment stond er nog een file van twaalf kilometer. De vertraging bedroeg nog altijd een uur. Lange tijd konden voertuigen alleen mondjesmaat via de vluchtstrook verder rijden.

Havelte

De A32 Heerenveen richting Meppel is door een ernstig ongeval ter hoogte van Havelte afgesloten. Ook hier botsten meerdere auto's op elkaar. Er zijn meerdere gewonden en ook hier werd een traumaheli ingezet.

De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. De afhandeling hier zal zeker tot 11.00 uur duren omdat de politie ter plekke onderzoek wil uitvoeren.

Problemen waren er eerder ook op de A20 richting Gouda, waar tussen Moordrecht en het knooppunt Gouwe de weg na een aanrijding ook was afgesloten. Omstreeks kwart over acht was alleen nog de linkerrijstrook dicht.

Bekijk de actuele verkeerssituatie