Utrecht heeft definitief een nieuwe plek gevonden voor de raamprostituees die vorige zomer hun werkplekken moesten verlaten. 

Dat maakte het college woensdagmorgen bekend. De prostitutie verhuist naar de wijk Overvecht aan de noordkant van de stad.

Afgelopen zomer maakte Utrecht een einde aan alle raamprostitutie in de stad door de vergunningen van exploitanten in te trekken. Ze zouden zich schuldig maken aan mensenhandel en uitbuiting.

Tot dan toe was raamprostitutie gevestigd op twee locaties in de stad, in de Hardebollenstraat en in woonboten aan het Zandpad. De nieuwe locatie zal ruimte bieden voor 162 ramen, net zoveel plekken als aan het Zandpad moesten sluiten.

Het college hoopt over een jaar te starten met de inrichting van de nieuwe plek. In de tussentijd opent Utrecht een tijdelijke zone voor maximaal 32 werkplekken.

Raamprostitutie in de Hardebollenstraat is ook weer mogelijk, maar er is nog geen exploitant met de juiste vergunning. Wel zullen de plekken tussen 2.00 uur en 8.00 uur 's morgens dicht moeten.