Een 29-jarige Pool is in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar cel omdat hij in 2010 twee mensen in Almelo heeft vermoord. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag geëist. 

Robert K. kreeg diezelfde straf ook al in 2011, maar de man was daartegen in beroep gegaan. 

K. wilde op 3 februari 2010 inbreken bij een 73-jarige vrouw aan de Ambtstraat. Toen hij werd betrapt door de bewoonster, viel hij haar aan.

Dat was volgens het OM ''doelgericht en zeer gewelddadig''. De zwaargewonde vrouw werd aan haar lot overgelaten en stierf enkele uren later. K. ging er vandoor met haar sieraden.

Na de aanval ging de man naar een huis aan de Goossenmaatsweg, een eindje verderop. Ook daar werd hij in de tuin betrapt. K. ging de 53-jarige bewoner te lijf met een schaar, een mes en een afgebroken fles. Ook hij overleed aan zijn verwondingen.

Onder invloed

K. woonde op ongeveer tweehonderd meter van de slachtoffers en werd een dag later al opgepakt. Hij was onder invloed van alcohol en drugs en legde chaotische verklaringen af, waarin waan en werkelijkheid door elkaar liepen. De man heeft bekend. Het gerechtshof doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.