Op station Amsterdam Sloterdijk heeft een man zaterdag een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen (NS) op het spoor geduwd, die daardoor een zware hersenschudding heeft opgelopen.

Het incident gebeurde zaterdagavond tussen 22.00 uur en 22.30 uur. Dat heeft de politie maandag laten weten.

De medewerker van Service en Veiligheid had in de trein van Amsterdam naar Haarlem een woordenwisseling met een jongen die geen geldig vervoersbewijs bij zich had.

Twee vrienden van de jongen bemoeiden zich vervolgens met het gesprek. Toen de trein station Sloterdijk had bereikt liep het uit de hand.

Eén van de vrienden van de zwartrijder gaf de medewerker een duw waardoor die achterover op het spoor viel. De NS-medewerker liep hierbij naast een zware hersenschudding ook verwondingen aan het gezicht op.

Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld en kon daarna naar huis. Hij doet nog aangifte, aldus een politiewoordvoerder.

De jongens zijn na de duw weggerend en nog niet gevonden door de politie. Hun leeftijd wordt geschat tussen de 18 en 25 jaar oud. Er zouden geen camerabeelden zijn van het incident. De politie is op zoek naar getuigen.