De 26-jarige man die zondagavond door een vuurwerkexplosie om het leven kwam in een sportkantine in Veendam, zou volgens getuigen zelf vuurwerk in zijn mond hebben gestoken.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar het incident en neemt alle verklaringen mee. ''We kunnen nog niet precies zeggen wat er is gebeurd.'' De man overleed ter plekke.

Het ongeluk gebeurde tijdens een kampioensfeest op sportpark De Langeleegte in de kantine van de amateurvoetbalclub Veendam 1894, de voormalige thuishaven van de failliete profclub SC Veendam.

Voorzitter Peter Feiken was aanwezig in de kantine, toen de knal klonk. ''Ik heb het zelf niet gezien. Maar er ontstond chaos en complete paniek'', aldus Feiken.

Supporter

Zondagavond werd in de sportkantine gevierd dat Veendam 1894 bij een uitwedstrijd in Emmen de tweede periodetitel had binnengehaald. ''Totdat het vuurwerk afging, was er echt een feeststemming. Supporters hebben alles op alles gezet om zijn leven te redden'', aldus Feiken.

Maandagavond is er in de kantine een besloten bijeenkomst voor iedereen die gisteren bij het incident aanwezig was. Daarbij is ook slachtofferhulp aanwezig. 

Veendam 1894 heeft alle geplande trainingen en activiteiten voor maandag afgelast. Het bestuur van de club kijkt of andere activiteiten en trainingen in de komende dagen doorgaan of niet. ''We hopen dat de rust terugkeert en iedereen dit kan verwerken. Ons medeleven gaat uit naar de familie van de man.''