De auto van Pieter van Vollenhoven is zondag bij Nieuw-Milligen zwaar beschadigd geraakt, nadat deze tegen een hert was aangereden.

De echtgenoot van prinses Margriet was op de terugweg vanuit Den Haag. Hij reed niet zelf. Maandagochtend liet Van Vollenhoven via Twitter weten dat het hert dood is aangetroffen.

Dat blijkt uit een bericht dat Van Vollenhoven zondagavond op Twitter heeft geplaatst. Nieuw-Milligen is een bosrijk gehucht in de gemeente Apeldoorn. Het echtpaar woont in Huis Het Loo in dezelfde gemeente.

''Zeer trots op Ireen, maar wie niet. Op terugtocht vanuit den Haag bij N Millingen tegen Hert aangereden - reed niet zelf - auto zwaar beschadigd." Met 'Ireen' bedoelt hij hoogstwaarschijnlijk schaatsster Ireen Wüst, die zondag goud won op de Olympische Spelen.

Maandagochtend twittert Pieter van Vollenhoven dat het hert dood is aangetroffen, op driehonderd meter van de plaats van de aanrijding.

Het dier had zware inwendige verwondingen. ''Het terrein is van Staatsbosbeheer en kent daar geen afrastering, maar op die provinciale weg had ik daar in 47 jaar nooit eerder een dier gezien!''