De Haagse Hogeschool heeft een onderzoek laten instellen naar aanleiding van een tip over tentamenfraude. Dat heeft de school vrijdag laten weten.

De tip was afkomstig van Omroep West. Het medium had naar eigen zeggen informatie hierover gekregen van studenten van de school.

Volgens de omroep heeft een groep ICT-studenten toegang tot het computersysteem van de school en daardoor al vier jaar inzage in tentamenopgaven en antwoorden.

De Haagse Hogeschool liet vrijdag weten niet eerder te hebben gehoord over de vermeende fraude. De onderwijsinstelling heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven om dit te onderzoeken.

Streng opgetreden

De hogeschool zei in het verleden streng te zijn opgetreden tegen fraude. ''Als het onderzoek daar aanleiding toe geeft, zullen we dat weer doen'', aldus de school.

In 2012 werd een student van de Haagse Hogeschool weggestuurd toen bleek dat hij een memorystick met daarop vijf tentamens in zijn bezit had.

Zijn medestudenten van de studierichting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening die de tentamens al hadden afgelegd moesten deze toen overdoen.