Bij de zoektocht naar explosieven in een nieuw aan te leggen natuurgebied tussen Arnhem en Nijmegen, is het stoffelijk overschot gevonden van een Duitse soldaat. 

Dat heeft het bureau dat verantwoordelijk is voor Park Lingezegen vrijdag bekendgemaakt.

De soldaat werd maandag gevonden in een schuttersput, tijdens bodemonderzoek naar achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het stoffelijk overschot is geborgen door de identificatiedienst van de landmacht en overgebracht naar Soest.

Daar wordt geprobeerd de identiteit van de man te achterhalen, zodat de nabestaanden geïnformeerd kunnen worden. Als de identificatie is afgerond, wordt de soldaat begraven op de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn.

Granaten

Bij de aanleg van het park zijn de afgelopen tijd grote hoeveelheden niet-ontplofte explosieven en munitie aangetroffen. Er werden onder meer honderd granaten opgegraven. 

Een gespecialiseerd bedrijf doet altijd eerst explosievenonderzoek voordat er wordt gegraven in de bodem. Omdat de Duitse soldaat een portemonnee met Belgische muntjes in zijn zak had, pikte de meetapparatuur zijn signaal op.

In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is tijdens de oorlogsjaren 1944 en 1945 zwaar gevochten. De streek bevond zich in de frontlinie toen operatie Market Garden in 1944 mislukte.