Ongelukken in de spits hebben donderdagavond voor veel vertraging gezorgd op de snelwegen. 

Vooral op de A12 richting Den Haag en de A2 richting Utrecht was het mis.

Op de A2 zijn twee vrachtauto's en vermoedelijk zeven personenauto's betrokken bij een aanrijding. Alle rijstroken vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht werden afgesloten tussen Vinkeveen en Breukelen, alleen de vluchtstrook is beschikbaar.

Volgens de ANWB was het ter plekke chaotisch, en reden mensen door de berm. Rijkswaterstaat gaf rond 22.00 uur weer twee rijstroken vrij; een half uur later was daar ook een derde strook bijgekomen, aldus de ANWB.

De overige twee rijstroken zullen tot ver in de nacht afgesloten blijven omdat er twee kranen moeten komen om een van de verongelukte vrachtwagens op een dieplader te hijsen. 

A12

Ook de A12 van Utrecht naar Den Haag is donderdagavond tussen Zoetermeer en Nootdorp een tijdlang afgesloten geweest na een zwaar ongeval met zes voertuigen. Een van de auto's sloeg over de kop en kwam op zijn dak op de rijbaan terecht, zo meldt de VID.

Er ontstond bij Zoetermeer een kilometerslange file. Verkeer werd omgeleid. Rond een uur of kwart voor acht gebeurde er ook bij Bodegraven (in de richting van Den Haag) een ongeval. Tegen half negen waren de problemen op beide plekken opgelost en was de hele A12 volgens de ANWB weer open voor verkeer.

Eerder op de dag was het ook al raak op de A12, toen er een ongeval gebeurde bij het knooppunt Lunetten bij Utrecht. De rijstroken waren daar juist vrijgegeven toen de zes voertuigen bij Nootdorp op elkaar botsten.

Bekijk de actuele verkeersinformatie