Een vrouw is dinsdag opnieuw gearresteerd voor de moord op de Amsterdamse Nikki Lawalata. Er zijn ''nieuwe omstandigheden en feiten'', maar het Openbaar Ministerie kan niet zeggen welke. 

De 39-jarige vrouw was in november ook opgepakt. Een maand later moest ze van het gerechtshof worden vrijgelaten..

Het lichaam van de 27-jarige Lawalata werd op 4 september gevonden langs de afgelegen Torenvalkweg tussen Almere en Lelystad.

Ze was op dat moment al enkele dagen vermist en bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Vlak na de vondst werd Nikki's vriend opgepakt.

Hij is inmiddels weer vrij, maar geldt nog wel als verdachte. De auto van Lawalata stond op de Poseidonsingel in Almere, in de buurt van het huis van haar vriend. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de relatie tussen de opgepakte vrouw en Nikki's vriend.

Bewijs

De vrouw werd in december vrijgelaten, omdat het gerechtshof in Leeuwarden vond dat het bewijs voor moord en diefstal niet hard genoeg was. De vrouw werd ook beschuldigd van het verbergen van Nikki's lichaam.

Volgens de rechters kon ze daarvoor niet in voorarrest worden gehouden, maar de advocaat van Lawalata's nabestaanden zei dat dat wel degelijk kan. Hij noemde het besluit een grote fout.