Prinses Beatrix gaat per direct wonen op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Ze heeft zich dinsdag officieel bij de gemeente Baarn laten inschrijven, waaronder Lage Vuursche valt.

Dat laat de RVD dinsdag weten. Beatrix schreef zich in bij de gemeente in aanwezigheid van de burgemeester van Baarn, Mark Röell.

Beatrix kocht Drakensteyn in 1959. Ze woonde er van 1963 tot 1981. In de bossen rond het kasteel betrapte een fotograaf in mei 1965 de prinses met de dan nog volslagen onbekende Claus von Amsberg.

Ze trouwden een jaar later. Prins Willem-Alexander (1967), prins Friso (1968) en prins Constantijn (1969) beleefden er hun kinderjaren. Prins Claus zou de periode op Drakensteyn later schetsen als een prachtige tijd.

Prins Friso, de overleden zoon van Beatrix, is vorig jaar begraven op het kerkhof bij de Stulpkerk in Lage Vuursche, vlak bij kasteel Drakensteyn.

Gemoderniseerd

Eerder werd al bekend dat voormalig koningin Beatrix dit jaar naar het kasteel zou verhuizen. Ze woonde tot nu toe op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Drakensteyn is in de afgelopen jaren gemoderniseerd. Zo werd een nieuw hek rond het terrein geplaatst. Ook is de riolering aangepast en de verwarmingsinstallatie vernieuwd.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, zullen op termijn van landgoed De Horsten in Wassenaar naar Paleis Huis ten Bosch verhuizen.