De politie heeft dinsdag tevergeefs een auto laten optakelen uit het kanaal Nederweert-Vessem ter hoogte van buurtschap De Mildert in Midden-Limburg. 

De recherche dacht in die auto mogelijk het stoffelijk overschot aan te treffen van de sinds 6 december vermiste Henk Vierwind (50), maar het onderzoek leverde niks op. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

De politie kamde vorige week dinsdag het huis van Vierwind in Nederweert en het uitgestrekte perceel rondom al helemaal uit, maar eveneens zonder resultaat. Wel werd toen met sonarapparatuur het autowrak in het kanaal gevonden.

''Er was aanleiding genoeg om deze wagen nader te onderzoeken. We hoopten ook op aanwijzingen over de verblijfplaats van Vierwind'', aldus de woordvoerder.

Bedreigd

Vierwind, een bekende van de politie, en zijn vriendin zaten ondergedoken in een huisje bij Ermelo, omdat zij bedreigd zouden worden. In de vroege ochtend van 6 december vertrok Vierwind met naar verluidt heel veel geld bij zich naar zijn woning in Nederweert.

Vanaf dat moment ontbreekt van hem elk levensteken. Wel werd zijn auto dezelfde dag gevonden op een parkeerplaats in de buurt van Nederweert, aan de Belgische kant van de grens.