Een kleine zevenduizend wandelaars hebben zich maandag ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse. 

Naar verwachting staat de teller aan het eind van de dag op zo'n acht- tot tienduizend, meldt de organisatie maandag. Het wandelevenement, dat wordt gehouden van 15 tot en met 18 juli, biedt plaats aan 46 duizend mensen.

Het aantal inschrijvingen op de eerste dag is ongeveer gelijk aan vorig jaar, zegt een woordvoerder. Wel begon de inschrijving dit jaar niet om middernacht, maar om 08.00 uur vanwege onderhoud aan het betalingssysteem iDeal.

In de eerste inschrijfperiode, die loopt vanaf maandag tot en met 28 februari, mogen wandelaars die de vorig editie met succes hebben volbracht zich inschrijven. Ook kinderen die dit jaar 12 jaar worden hebben voorrang. Voor anderen gaat de inschrijving op 3 maart open.

Training

Debutanten die verzekerd willen zijn van een plekje, kunnen zich aanmelden voor een trainingsprogramma van wandelsportorganisatie KNBLO-NL. Dat liep maandag al aardig vol, zegt de woordvoerder. "Er is plek voor 1500 mensen en 1350 deelnemers hebben zich tot nu toe aangemeld."

Vorig jaar haalden 42.493 wandelaars hun startkaart op. Daarvan hebben 39.396 de Vierdaagse ook daadwerkelijk uitgelopen.