Een brand op industrieterrein Vliedberg in het Brabantse Vlijmen heeft maandag meerdere bedrijfspanden in de as gelegd.

Het nablussen duurt tot dinsdagochtend. De zeer grote uitslaande brand begon bij het bedrijf Riant, dat bouwmaterialen en feestartikelen verhuurt en verkoopt.

Van gewonden of vermisten is volgens een politiewoordvoerder geen sprake. 

Het RIVM heeft luchtmonsters van de rook van de brandhaard genomen, maar geen schadelijke stoffen gevonden. Omwonenden wordt echter aangeraden de hele nacht ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, aldus de politie.

Gasflessen

Het lukte de brandweer een onderneming waar gasflessen liggen opgeslagen en een bedrijf waar met chemische middelen wordt gewerkt, af te schermen van de brandhaard.

De gemeente Heusden raadt omwonenden aan roet en asresten in tuinen of op straat niet aan te raken. De deeltjes zijn echter niet gevaarlijk voor de gezondheid, aldus de politie. Kinderen kunnen dinsdag wel gewoon naar school.

Luchtalarm

In Vlijmen ging 's middags vanwege de brand het alarm af.

Een afrit van de rijksweg A59 was tussen Zonzeel en Oss afgesloten om ramptoeristen tegen te houden. Deze werd aan het begin van de avond weer vrijgegeven.

De rookpluim trok naar het westen en was tot op honderd kilometer afstand te zien. Er verschenen onder meer meldingen uit Tilburg, Breda en Rotterdam. 

Meterkast

De eigenaar van het pand zei tegen Omroep Brabant dat de brand zou zijn ontstaan in de meterkast. De politiewoordvoerder liet echter weten dat er nog geen speculaties over gedaan kunnen worden en wil eerst het onderzoek naar de oorzaak van de brand afwachten. Dat zal dinsdagochtend beginnen. 

De locatie van de brand:


Grotere kaart weergeven

Grote inzet

In totaal zijn dertig tot veertig brandweervoertuigen uit onder meer Oss, Den Bosch en Vlijmen betrokken bij de bestrijding van het vuur. 

Bekijk beelden van de brand:

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto.