Politiemensen zoeken dinsdag in Limburg verder naar de vermiste Henk Vierwind (50) op zijn eigen terrein aan de Mildert in Nederweert.

Zowel de villa als het enorme terrein rondom worden uitgekamd. De man is in december vorig jaar verdwenen en de politie houdt ernstig rekening met een misdrijf.

Maandag is begonnen met de zoekactie, maar dat leverde nog geen resultaat op, aldus een politiewoordvoerder. Er is onder andere met speurhonden, speciale apparatuur en vanuit een helikopter gezocht.

Vierwind woonde tijdelijk met zijn vriendin in een vakantiehuisje bij Putten op de Veluwe. De man, een bekende van de politie, en zijn vriendin zouden worden bedreigd.

In de vroege ochtend van 6 december vertrok Vierwind naar een afspraak op de Mildert. Later die dag is zijn auto gevonden op een parkeerplaats in Rotem, net aan de Belgische kant van de grens bij Nederweert.

Het is onduidelijk of Vierwind wel in Nederweert is gearriveerd. Vast staat dat hij heel veel geld bij zich had.

De Belgische politie heeft met honden gezocht in de omgeving van de parkeerplaats in Rotem. Deze zoekactie en verklaringen van getuigen zijn volgens de politie aanleiding om het perceel in Nederweert grondig te doorzoeken. Gezien de omvang van het perceel kan de zoekactie dagen gaan duren.