Een 14-jarige jongen uit Amsterdam heeft zichzelf vorige week neergeschoten met een omgebouwd alarmpistool. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval.

De jongen had het wapen via internet aangeschaft en omgebouwd om er kogels mee af te kunnen schieten. Zijn moeder trof haar zoon aan in zijn slaapkamer. Toegesnelde hulpdiensten konden zijn leven niet meer redden.

De politie sluit zelfmoord uit. Volgens een woordvoerster was de jonge Amsterdammer geïnteresseerd in wapens en experimenteerde hij met dit exemplaar.

''Zoals zoveel 14-jarigen wapens spannend vinden, maar hij ging hierin wel ver.'' De politie onderzoekt waar hij het pistool vandaan had. ''We zijn benieuwd waar hij het heeft gekocht en onderzoeken zijn computer.''

Miljardair

Op de website van scholengemeenschap Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost, waar de jongen op school zat, staat een foto en een verklaring in een groot rood hart.

''Hij was erg geliefd bij iedereen. Hij was een jongen die er altijd voor iedereen was. Hij was erg ambitieus en wist precies wat zijn doelen voor de toekomst waren'', schrijft de school. ''Hij zei altijd dat hij miljardair wilde worden.'' Ook heeft de school online een condoleanceregister geopend.