Bij een inval in een recreatiepark in het Gelderse Putten zijn tot nog toe drie arrestaties verricht. Ook bleken 153 mensen niet ingeschreven te staan bij de gemeente. 

Zij krijgen binnenkort te horen dat zij moeten vertrekken, meldt een woordvoerder van de gemeente donderdagmiddag.

De actie op het park met 180 huisjes begon in de ochtend. Gecontroleerd wordt of mensen vakantiewoningen permanent bewonen, wat niet mag.

Ook wordt gekeken naar onveilige situaties, schoolverzuim, sociale misstanden, openstaande boetes en lopende belastingaanslagen. Bij de inval zijn behalve de gemeente en politie ook uitkeringsinstantie UWV, de Sociale Verzekeringsbank, de Belastingdienst, de Inspectie SZW, marechaussee en justitie betrokken.

Rond 14.00 uur waren 246 mensen gecontroleerd. Een van de opgepakte mensen had nog een boete openstaan, de tweede is opgepakt vanwege een helingszaak en bij de derde moest nog DNA worden afgenomen.

Deurwaarder

De gemeentelijke deurwaarder heeft verschillende regelingen getroffen en zaken in beslag genomen. Het UWV gaat verder onderzoek doen naar zestien mensen, de Belastingdienst naar vier mensen en voor de wegenbelasting wordt nader gekeken naar zeven personen. Een auto is in beslag genomen.

De actie liep rond 16.30 uur ten einde. De gemeente maakt maandag meer bekend over het resultaat.

Bekijk beelden van de inval: