De politie is donderdagochtend in Putten op de Veluwe een bungalowpark binnengevallen. Er vindt een controle op illegale bewoning van vakantiehuisjes plaats. 

Het gaat om een gezamenlijke actie van onder meer de gemeente Putten, uitkeringsinstantie UWV, de Sociale Verzekeringsbank, Inspectie SZW, marechaussee, Openbaar Ministerie en de Vreemdelingenpolitie. Deze neemt de gehele dag in beslag.

Er zijn ruim 70 ambtenaren ingezet, die ook controleren op sociale misstanden en schoolverzuim. Openstaande boetes moeten meteen worden betaald. Er zouden donderdagochtend al enkele mensen zijn aangehouden, maar dat willen politie en gemeente nog niet bevestigen.

In de vakantiehuisjes zouden onder anderen veel Polen wonen, die in Nederland werken zonder hier ingeschreven te staan. Ook van andere bungalowparken op de Veluwe is bekend dat er veel buitenlandse werknemers worden ondergebracht.

Daarom zijn gemeenten op de Noord-Veluwe samen het project Vitale Vakantieparken gestart, dat ervoor moet zorgen dat de talloze bungalows weer aantrekkelijk worden voor echte vakantievierders.

Bekijk beelden van de inval:

Toegangswegen

Op de toegangswegen van en naar bungalowpark De Kern staat politie om te controleren. ''Mensen mogen het park gewoon verlaten maar worden wel gevraagd naar hun identiteit'', zei een woordvoerster van de gemeente.

In Putten is het niet toegestaan permanent in recreatiewoningen te wonen. Gemeenten mogen al enkele jaren zelf beslissen of ze dat wel of niet toestaan.

De inval is de eerste in het kader van het project Vitale Vakantieparken van de gemeenten op de Noord-Veluwe. De gemeenten willen onder meer vermoedens van prostitutie, witwassen en hennepteelt natrekken. Op enkele parken is bovendien sprake van achterstallig onderhoud en veiligheidsrisico's.

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? Stuur ze naar NUfoto.