Ongeveer 1.800 mensen hebben woensdagavond meegelopen in een stille tocht in Zevenbergen voor de vermoorde Claudia Oskam.

De tocht begon bij de plaatselijke voetbalclub Virtus, ging langs haar huis en eindigde op de Schansdijk. Daar werd haar stoffelijk overschot zondagavond gevonden in het water.

Op voorhand waren zeker een paar honderd mensen verwacht. De tocht verliep ''rustig en waardig'', aldus de gemeente.

Burgemeester Jac Klijs hield na de stille tocht een korte toespraak. ''Een emotionele tocht vol met verdriet en ongeloof, maar die ook hoop geeft voor de toekomst. Dat we samen wensen en hopen dat geweld, in welke vorm dan ook, tot het verleden gaat behoren'', sprak hij.

Klijs zei ook dat ''gevoelens van ongeloof, verbijstering overheersen. Hier schieten woorden tekort.'' De burgemeester omschreef Oskam als ''een liefdevolle moeder een geliefde dochter en zus, een beminde partner en waardevolle vriendin''.

Bekijk beelden:

Video

Ex-vriend

Zevenbergen is al dagenlang in de ban van de verdwijning en de dood van de 36-jarige moeder van drie kinderen. Haar lichaam werd zondag gevonden op aanwijzing van haar verdachte ex-vriend William R. (39).

Die heeft bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van moord. De rechtbank in Breda bepaalde dinsdag dat hij nog zeker twee weken in de cel blijft.

Oskam was afgelopen vrijdag voor het laatst gezien bij het huis van haar ex-man. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt. Hij had de politie gezegd dat Claudia op een bepaald tijdstip zijn huis had verlaten, maar dat klopte niet met een verklaring van de overbuurman. Bovendien had hij een wond, maar kon hij niet uitleggen hoe hij daaraan kwam.

Kennissen van Oskam hadden zondag via Facebook ongeveer 80 mensen opgetrommeld voor een zoektocht. Ze speurden onder meer in Zevenbergen, Klundert en Etten-Leur en zelfs bij de dokterspost waar de ex vrijdag nog was geweest vanwege zijn wond.