In drie dagen tijd hebben 2660 scholen zich ingeschreven voor deelname aan de Koningsspelen. 

Dat meldt een woordvoerder namens de organisatie donderdag. Dat zijn nu al 560.000 leerlingen die op 25 april gaan sporten.

Vorig jaar werden de Koningsspelen voor het eerst gehouden, toen ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

In totaal deden vorig jaar op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6500 scholen in het basisonderwijs mee. De scholen mochten zelf bepalen hoe ze de sportdag invulden.

Meivakantie

Donderdag bleek dat een aantal basisscholen op 25 april al meivakantie heeft en daarom die dag dicht is. De organisatie achter de spelen roept de betreffende gemeenten op om de organisatie van het evenement op zich te nemen. Het zou gaan om ongeveer 10 procent van alle basisscholen in Nederland.

De tweede editie omvat een extra activiteit. De organisatie - de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation- wil een recordpoging doen met massale samenzang en dans.

Dansje

Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen de dag beginnen met hetzelfde lied en hetzelfde bijbehorende dansje. Dat gebeurt in samenwerking met het tv-programma Kinderen voor Kinderen.

Het lied en de dans zijn van producer Tjeerd Oosterhuis en choreografe Lucia Marthas. Supermarktbedrijf Jumbo sponsort opnieuw het schoolontbijt.

Scholen kunnen zich tot 31 januari inschrijven.