De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dordrecht is dinsdag tumultueus verlopen. 

Bij het stadhuis werden rond 20.30 uur schoten gehoord. De politie vond buiten op het plein bij de Groenmarkt hulzen en doet momenteel onderzoek.

De politie gaat er op basis van ooggetuigen voorlopig vanuit dat een man al fietsend een aantal schoten in de lucht heeft gelost, zo zei een woordvoerder dinsdag.

In een van de raamkozijnen van het Stadhuis zit een gat. Of dat door een van de kogels komt, is nog onduidelijk, aldus de politie.

Volgens de woordvoerder hebben de mensen tijdens de receptie ''niet al te veel'' meegekregen van het schietincident buiten. Inmiddels is de buurt afgezet. De politie vraagt mensen contact op te nemen als ze de man zien of als ze andere informatie hebben.

Het politiebureau in de Dordtse binnenstad zit overigens op de Groenmarkt, slechts enkele meters naast het Stadhuis.

Het Dordtse PvdA-raadslid Cor van Verk was op de nieuwjaarsreceptie. Volgens hem hebben de gasten weinig gemerkt van de schoten. ''We hoorden vijf knallen waarvan ik dacht dat het vijf rotjes waren'', zei het raadslid. Van paniek is geen sprake geweest. ''Nee hoor, het was heel gezellig en dat is de hele avond zo gebleven'', aldus Van Verk.

Ook anderen dachten dat het om vuurwerk ging. ''Ik hoorde pas later van de aanwezige pers dat er was geschoten'', zei een bezoeker.