Een 34-jarige vrouw uit Sappemeer moet zich volgende week voor de rechtbank in Assen verantwoorden omdat zij haar gezonde zoontje in juli 2012 insuline heeft toegediend. 

Het destijds anderhalf jaar oude kind werd onwel. Een ambulance moest naar de woning van het gezin komen om het kind te behandelen.

De zwakbegaafde vrouw wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd, zo meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Assen dinsdag. De rechtszaak dient volgende week vrijdag.

De moeder woonde op het moment van het incident met haar twee kinderen en partner in Emmen. De kinderen zijn na het voorval uit huis geplaatst. Het OM kan niet zeggen of zij nu bij een pleeggezin wonen. Ook over de partner van de vrouw kan de woordvoerder geen uitspraken doen.

De zegsvrouw vertelt dat het onderzoek naar de zaak lang heeft geduurd. Dat had onder meer te maken met het opvragen van de medische gegevens. In het gezin kwam diabetes voor, maar de peuter was kerngezond. Vooralsnog is onduidelijk waarom het kind dan toch insuline kreeg toegediend.