Sectie op het lichaam van de woensdag doodgeschoten ggz-directeur heeft vrijdag uitgewezen dat de man met meerdere schoten is gedood. 

Dat meldt de politie.

De man werd woensdagavond in de Dokkumerstraat in Berkel en Rodenrijs van dichtbij neergescoten, terwijl hij zijn hond aan het uitlaten was.

De politie is nog bezig om ''allerlei scenario's'' te onderzoeken, zei een woordvoerder. Over de resultaten van de sectie is verder niets bekendgemaakt.

Van de dader, die donkere kleding aanhad en een capuchon op had, en mogelijke andere daders ontbreekt nog elk spoor en de politie is dan ook hard op zoek naar meer informatie. De zegsman kon vrijdag niet zeggen of er al tips waren binnengekomen.

Reanimatie

Na een melding over de schietpartij vonden agenten de man daar rond 19.15 uur. Reanimatiepogingen door hulpverleners waren vergeefs: hij overleed een half uur later ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is sindsdien bezig met verscheidene onderzoeken in de omgeving en rechercheurs hebben al verscheidene getuigen gesproken.

De 20 rechercheurs die met de zaak bezig zijn, zoeken nog naar de motieven voor de schietpartij. Zo wordt het leven van de directeur in kaart gebracht. De rechercheurs weten ook nog niet of de dader of daders (oud-)cliënten van de ggz zijn. ''We houden alle scenario's nog open.''