De in opspraak geraakte Waalrese advocaat Marcel S. heeft zich van het tableau laten schrappen. Deken Henk van Dijk heeft dat donderdag bekendgemaakt.

In een schriftelijke verklaring laat Marcel S. weten dat het na tien intensieve jaren als advocaat tijd is voor een volgende carrièrestap. Voor een nadere toelichting was niemand bereikbaar.

Marcel S. is bekend omdat hij vorig jaar doelwit was van een beschieting bij zijn huis in Waalre en brand werd gesticht op het advocatenkantoor in Waalre waar hij werkzaam was. Hij wordt sindsdien streng beveiligd.

Marcel S. wordt zelf verdacht van fraude bij het faillissement van een makelaarskantoor dat hij financierde. Ruim een jaar geleden werd hij daarom gearresteerd en zat hij drie dagen vast.

Doorstart

Kort voor het faillissement in 2010 werd geprobeerd tegoeden, omzet en bezittingen van de makelaar weg te sluizen om te gebruiken voor een doorstart. De schuldeisers zoals werknemers en zakenrelaties werden op een 'verwerpelijke' manier benadeeld, oordeelde de curator.

De curator meent dat Marcel S. de leiding had op het makelaarskantoor. Zelf ontkent Marcel S. dat.