Een directeur bij een ggz-instelling is op nieuwjaarsdag in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs in Zuid-Holland doodgeschoten.

De 44-jarige man werkte als directeur personeelszaken voor GGZ InGeest dat actief is in en rond Amsterdam, bevestigt een woordvoerder van de instelling donderdag. De man woonde in Berkel en Rodenrijs.

Hij werd woensdagavond om 19.15 uur tijdens het uitlaten van zijn hond van dichtbij neergeschoten door iemand met een capuchon op. Reanimatiepogingen door hulpverleners waren tevergeefs.

GGZ Ingeest reageert geschokt op de gewelddadige dood. "We wensen zijn familie en bekenden alle sterkte toe", aldus de instelling.

Een familielid van het slachtoffer spreekt in het Algemeen Dagblad van een aanslag en zegt dat het slachtoffer niets te maken had met het criminele circuit.

Gevlucht

Getuigen hebben verklaard dat het slachtoffer door één dader is neergeschoten. De schutter sloeg op de vlucht en wist te ontsnappen. Van hem ontbreekt nog ieder spoor.

De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet. Donderdagmiddag hadden zij echter ''nog helemaal geen idee van achterliggende motieven'', meldde een woordvoerder.

De politie sluit niet uit dat er, naast de schutter, nog iemand anders bij de schietpartij betrokken was. De rechercheurs weten ook nog niet of de dader of daders (oud-)cliënten van de GGZ zijn.