Een van de demonstranten die zaterdag werd gearresteerd aan het einde van een demonstratie in Den Haag, moet maandag al voor de rechter komen. 

Tijdens de betoging tegen politiegeweld zou hij een agent met een stok tegen het hoofd hebben geslagen, aldus de politie.

Er werden na de demonstratie drie mensen aangehouden, omdat ze de politie beledigden of te lijf gingen. Een agent deed aangifte tegen de 18-jarige verdachte die maandag voor de supersnelrechter moet verschijnen. Ook een 22-jarige man heeft een dagvaarding gehad, een 25-jarige man heeft een boete van 450 euro gekregen.

Zo'n 50 betogers manifesteerden zaterdag bij het stadhuis om het vertrek van burgemeester Jozias van Aarsen en politiechef Paul van Musscher te eisen. Aanleiding was de vrijspraak afgelopen week van een agent van moord of doodslag op de 17-jarige Rishi Chandrikasing.

Een woordvoerder van de demonstranten legde de verantwoordelijkheid voor de schermutselingen juist bij de politie. Die zou de demonstranten hebben gedwongen door te lopen terwijl ze zelf juist wilden stoppen. De politie zei echter dat de betogers sjaals voor hun gezicht deden en zich keerden tegen de politie, die de betogers begeleidde.