Een 16-jarige Nederlander uit Bergentheim is zaterdagavond overleden aan de gevolgen van een ongeluk tijdens het skiën. Dat laat de voetbalvereniging waar de jongen bij speelde, zondag laten weten.

Volgens het Overijsselse VV Bergentheim is de jongen vrijdag zwaargewond geraakt door een val op een piste in het skigebied Die Tauplitz in Oostenrijk.

Hij werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Salzburg gebracht, maar daar overleed hij een dag na het ongeluk aan zijn verwondingen. Hij was met vrienden op vakantie.

Het bestuur van de club is aangedaan, zo laat het weten op FacebookMaandagavond is er in de kantine van de voetbalclub een bijeenkomst waar teamgenoten, begeleiders, spelers, ouders en andere clubleden en betrokkenen terecht kunnen.

''Als voetbalvereniging willen we tijdens deze avond de mogelijkheid bieden met elkaar het enorme verdriet te delen'', schrijft de club.

De school van de jongen, het Vechtdal College in Hardenberg, opent maandagmiddag haar deuren voor leerlingen en personeel. Zij kunnen dan met elkaar praten en hun verdriet delen, zo staat op de website van de school.