De verstandelijk gehandicapte Brandon, die twee jaar geleden in het nieuws kwam toen bleek dat hij in een instelling aan een muur werd vastgebonden, heeft de kerst doorgebracht in een politiecel. 

Hij werd op eerste kerstdag betrapt bij een woninginbraak. Dat meldt het tv-programma De Vijfde Dag vrijdag.

Brandon ontsnapte woensdag uit de zorginstelling in Sliedrecht waar hij verblijft, vertelde zijn moeder aan het EO-programma. Vervolgens werd hij op heterdaad betrapt toen hij wilde inbreken bij een huis. Eerder deze week ontsnapte hij ook al en brak hij ook bij een woning in. Hij zegt daarbij kleding te hebben gestolen.

Volgens De Vijfde Dag bracht Brandon twee nachten door in een cel op het politiebureau in Dordrecht en wordt hij maandag voorgeleid.

De EO zond drie jaar geleden beelden van de toen 18-jarige Brandon uit waarop te zien was hoe hij in de instelling in Ermelo waar hij verbleef met een tuigje werd vastgebonden aan de muur. Het personeel was bang voor Brandons onvoorspelbare gedrag en daarom zat hij vast. Hij leefde al drie jaar zo.

De uitzending leidde tot veel verontwaardigde reacties van onder anderen politici. Hij woont inmiddels al een paar jaar bij ASVZ in Sliedrecht.Hij werd op eerste kerstdag betrapt bij een woninginbraak. Dat meldt het tv-programma De Vijfde Dag vrijdag.