Een 50-jarige automobilist uit Drachten die met pech langs de A6 (tussen Leystad en Swifterbant) stond, is van achteren aangereden door een 70-jarige vrouw uit Baarn.

Dat meldt de ANWB donderdag. Het verkeer op de A6 kwam na het ongeval vast te staan omdat de weg moest worden afgesloten.

De man is na het ongeluk zwaargewond in een gespecialiseerd ziekenhuis opgenomen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zij gekneusde ribben had. Later mocht zij weer naar huis.

Het verkeer stond lange tijd vast, maar rond 16.00 uur kwam er weer een rijstrook vrij.

A1

Automobilisten op de snelweg A1 hadden het ook niet makkelijk. Op verschillende plaatsen liep het verkeer vast door ongelukken en spoedreparaties. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst donderdag. 

Bij Lochem werd de vangrail gerepareerd met een flinke vertraging voor het verkeer in beide richtingen tot gevolg. 

Aan de andere kant van het land ging het bij knooppunt Diemen fout, toen een onbekend aantal voertuigen op elkaar reed in de richting van Amersfoort.

Ter hoogte van Muiderberg gebeurde ook een ongeluk, juist in de richting van Amsterdam. Ook hier stond het verkeer een tijd lang vast.

A12

De A12 richting Den Haag was enige tijd dicht vlakbij het centrum van Den Haag, omdat er drie auto's op elkaar zijn gereden. Net toen daar alle problemen waren verholpen, ging het mis op dezelfde snelweg bij De Meern.

Bekijk verkeersinformatie