Om een inbreker aan te kunnen houden, heeft de Tilburgse politie in de nacht van woensdag op donderdag een waarschuwingsschot gelost. 

Dat maakt de politie donderdag bekend. Er raakte niemand gewond.

Buren hoorden hoe er werd ingebroken in een huis aan de Maalbergenlaan, waarvan de bewoners op vakantie waren. Een van de vluchtende verdachten, een 28-jarige man uit Tilburg, werd aangehouden in een tuin, nadat de agenten hadden geschoten. Een ander wist te ontkomen. De tassen met hun buit hadden de inbrekers weggegooid om te ontkomen.

Drie andere mannen werden eerder op woensdagavond al in Tilburg aangehouden. Ze probeerden te ontkomen aan een politiecontrole en hadden inbrekersgereedschap en gestolen spullen in hun wagen.

Ontkomen

Niet ver van Tilburg, in Baarle-Nassau, werden vier inbrekers betrapt door een gezin dat net thuis kwam. Ze stonden aan de achterzijde van de woning. De ouders probeerden nog twee insluipers te pakken, maar ze wisten te ontkomen. De man moest zijn poging om een inbreker te grijpen, bekopen met een klap met een koevoet in zijn zij.

De politie waarschuwde in de aanloop naar kerst dat inbrekers het rond de feestdagen gemunt hebben op huizen die er verlaten uitzien.

Ook andere politieregio's melden op tweede kerstdag dat er opvallend veel inbrekers hebben toegeslagen. De politie Gelderland en Overijssel schrijven bijvoorbeeld over de ''nodige woninginbraken'', waarbij inbrekers ''gebruikmaken van de afwezigheid van de bewoners''.