Er is een aardige kans dat het vrijdagochtend op de Waddeneilanden opnieuw tot storm komt.

Dat meldde weeronline.nl donderdag. Als windkracht 9 wordt gehaald, dan is dat de vierde storm sinds 28 oktober. Sinds 2002 is het niet meer voorgekomen dat het in één jaar tijd zo vaak stormde in Nederland.

Toen kwam het liefst 6 keer tot storm in februari alleen al en werden er op 21 februaridagen zware windstoten gemeten. Ook in 2007 stormde het enkele keren, ''maar de laatste jaren zijn we gewend geraakt aan rustig en koud winterweer'', aldus een meteoroloog van weeronline.nl.

Donderdag, tweede kerstdag, is het nog rustig: het is grijs en hier en daar valt wat regen. De kans dat de zon zich donderdag laat zien is het grootst in het noorden van het land en in Zeeland. In de avond klaart het op en de wind zwelt in de nacht van donderdag op vrijdag flink aan. Oorzaak is de komst van een nieuwe stormdepressie boven de Britse Eilanden.

De rest van het land moet volgens de meteorologen van weeronline.nl vrijdag rekening houden met windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI gaf woensdag al code geel voor die windvlagen voor de kust. Inmiddels geldt die waarschuwing ook voor Limburg.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto

Bekijk de actuele weersituatie