De grote Nederlandse steden ondervinden relatief weinig problemen door de storm. 

Dat melden de woordvoerders van verschillende veiligheidsregio's aan NU.nl. 

De brandweerkorpsen van Amsterdam en Rotterdam krijgen iets meer meldingen van stormschade en moesten relatief vaak uitrukken om omgewaaide bomen of afgerukte takken om te ruimen.

Veiligheidsregio Haaglanden zegt juist relatief weinig last te hebben gehad van bomen en takken, maar meer van kapotte gevels en dakplaten die wegwaaiden. De schade bleef ook daar echter beperkt. 

In de regio Den Haag kwamen ongeveer 150 meldingen binnen, terwijl dat bij de storm van 28 oktober nog ongeveer 700 meldingen waren.  

Kerstboom

In Amsterdam waaide in de buurt van het Leidseplein 's ochtends een grote kerstboom om. In Rotterdam moest de politie uitrukken om ervoor te zorgen dat twee lange pijpen van zes tot zeven meter geen schade zouden aanrichten.

Daarnaast raakte een vrouw die door de wind omver werd omgeblazen "licht gewond". Verder was er geen sprake van persoonlijk letsel. 

Utrecht

De brandweer van Utrecht kreeg nauwelijks meer meldingen dan op andere dagen: rond 12.30 uur slechts dertig. 

In de nacht van maandag maakten medewerkers van het Wintercircus naast de Amsterdam ArenA zich zorgen over de grote tent: de vraag was of deze de harde wind zou doorstaan.

Op verzoek van de brandweer werd een bus ter beschikking gesteld om de tent uit de wind te houden. Na enkele uren was het gevaar geweken. 

Vrijdag

Voor vrijdag wordt er opnieuw flinke storm verwacht die vergelijkbaar is met die van dinsdag. Deze komt vanuit zuidwestelijke richting met mogelijk windkracht 9, meldt Weeronline. Vanaf de kust tot aan het binnenland worden er zware tot zeer zware windstoten verwacht.

De kerstdagen verlopen rustig. Woensdag is er in de middag de meeste kans op zon en donderdag is het ook grotendeels droog, maar is er wel kans op enkele buien.

Een witte kerst is dit jaar uitgesloten.

Actueel weerbericht | Filenieuws

Storm op 24 december

Wandelaars trotseren de wind en het stuifzand op de boulevard van Scheveningen. © NU.nl/Rob Kints
Door de harde wind zijn enkele gevelplaten van de pilaren van het Philips Stadion afgewaaid. © NU.nl/Hans van Hamersveld
De twee voorstellingen van de musical Soldaat van Oranje op dinsdag gaan niet door. Door de storm is het dak van de foyer van de Theaterhangaar op voormalig vliegveld Valkenburg gedeeltelijk weggewaaid. © NU.nl/Robin Benthem
Een deel van het dak is terechtgekomen op het Dakota-vliegtuig dat bij de voorstelling wordt gebruikt. Het is nog niet duidelijk of het toestel beschadigd is geraakt. © ANP
"We kunnen de bezoekers niet ontvangen zoals wij dat willen. We krijgen de foyer niet veilig en waterdicht genoeg binnen een paar uur", zei producent Fred Boot. © ANP
In Dordrecht is dinsdag door de harde wind een boom omgewaaid en op een auto terechtgekomen. © NU.nl/jeroen verbueken
Storm schade in Eindhoven. Daken lijken van huizen af te waaien. © NU.nl/Olivier Wouters
Het is de derde storm van dit jaar. © NU.nl/Tom Block
Het KNMI heeft voor de gehele Nederlandse kust een waarschuwing uitgegeven en ook voor het IJsselmeer geldt code geel. © NU.nl/Ginopress
Watersporters in Zandvoort maken gebruik van de storm. © NU.nl/Layla Wijsmuller-Vafi
In zowel IJmuiden als op Texel is maandagavond windkracht 9 gemeten en dus stormt het aan de Nederlandse kust. © NU.nl/Layla Wijsmuller-Vafi
In hoorn is een deel van de dakbedekking van een huis los gewaaid. © NU.nl/Rob Amoureus
In Brunssum is een muur op een auto gevallen. © NU.nl/Jan Middelveld