De grote Nederlandse steden ondervinden relatief weinig problemen door de storm. 

Dat melden de woordvoerders van verschillende veiligheidsregio's aan NU.nl. 

De brandweerkorpsen van Amsterdam en Rotterdam krijgen iets meer meldingen van stormschade en moesten relatief vaak uitrukken om omgewaaide bomen of afgerukte takken om te ruimen.

Veiligheidsregio Haaglanden zegt juist relatief weinig last te hebben gehad van bomen en takken, maar meer van kapotte gevels en dakplaten die wegwaaiden. De schade bleef ook daar echter beperkt. 

In de regio Den Haag kwamen ongeveer 150 meldingen binnen, terwijl dat bij de storm van 28 oktober nog ongeveer 700 meldingen waren.  

Kerstboom

In Amsterdam waaide in de buurt van het Leidseplein 's ochtends een grote kerstboom om. In Rotterdam moest de politie uitrukken om ervoor te zorgen dat twee lange pijpen van zes tot zeven meter geen schade zouden aanrichten.

Daarnaast raakte een vrouw die door de wind omver werd omgeblazen "licht gewond". Verder was er geen sprake van persoonlijk letsel. 

Utrecht

De brandweer van Utrecht kreeg nauwelijks meer meldingen dan op andere dagen: rond 12.30 uur slechts dertig. 

In de nacht van maandag maakten medewerkers van het Wintercircus naast de Amsterdam ArenA zich zorgen over de grote tent: de vraag was of deze de harde wind zou doorstaan.

Op verzoek van de brandweer werd een bus ter beschikking gesteld om de tent uit de wind te houden. Na enkele uren was het gevaar geweken. 

Vrijdag

Voor vrijdag wordt er opnieuw flinke storm verwacht die vergelijkbaar is met die van dinsdag. Deze komt vanuit zuidwestelijke richting met mogelijk windkracht 9, meldt Weeronline. Vanaf de kust tot aan het binnenland worden er zware tot zeer zware windstoten verwacht.

De kerstdagen verlopen rustig. Woensdag is er in de middag de meeste kans op zon en donderdag is het ook grotendeels droog, maar is er wel kans op enkele buien.

Een witte kerst is dit jaar uitgesloten.

Actueel weerbericht | Filenieuws

Storm op 24 december