Knooppunt Terbregseplein bij Rotterdam is het grootste knelpunt van de Nederlandse snelwegen. De grootste probleemplek van vorig jaar, knooppunt Ewijk op de A50, staat niet langer op één. 

De filedruk werd er minder door de verbreding van de weg bij de Waalbrug.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de VerkeersInformatieDienst dinsdag naar buiten bracht. De definitieve cijfers komen op 1 januari.

De totale filedruk (lengte maal duur) daalde in 2013 met ruim 8 procent. In 2012 was de druk met 16 procent gezakt, het jaar ervoor met 24 procent. Volgens de VID is er minder filedruk doordat er extra bredere snelwegen en nieuwe tunnels zijn aangelegd.

Asfalt

Door de aanleg van asfalt ontstaan er ook nieuwe knelpunten. Het verkeer rijdt nu soepeler langs de oude probleemlocaties, maar loopt verderop alsnog vast. Knooppunt Rijnsweerd bij de Utrecht, waar de A28 ophoudt, is een voorbeeld daarvan.

''Daar waar voorheen het knooppunt Hoevelaken nog als een trechter werkte, kan het knooppunt Rijnsweerd de huidige verkeersstroom niet meer aan'', aldus de VID. Op de A12 zijn twee nieuwe knelpunten: bij Arnhem en bij Den Haag.

Stilstand

De VID denkt dat de daling van de filedruk tot stilstand komt. De meeste wegenprojecten zijn inmiddels al terug te zien in de cijfers. In oktober en november lag de druk bovendien hoger dan in dezelfde maanden vorig jaar. Het regende hard in de maanden, maar dat kan volgens de VID de stijging niet verklaren. De drukste dag was 15 januari. Door sneeuwval stond toen 929 kilometer file.