Een bewoner van verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg is overleden aan de darmbacterie Klebsiella. De man was in het verpleeghuis besmet geraakt met de gevaarlijke bacterie.

De gezondheid van deze man was al zorgwekkend, maar de besmetting heeft ook bijgedragen aan het overlijden. Dat heeft het verpleeghuis maandag laten weten.

In totaal vijf ouderen waren besmet geraakt met de gevaarlijke, resistente darmbacterie nadat een vrouw in De Riethorst was opgenomen die de bacterie in een Grieks ziekenhuis had opgelopen.

Eind vorige maand waren deze vijf bewoners overgeplaatst naar een afgezonderde verpleeglocatie, twee van hen zitten er nog, een persoon kon snel weer terug naar de reguliere afdeling. Een persoon is vorige week overleden maar dat kwam niet door de darmbacterie.

Onder controle

Het verpleeghuis heeft laten weten dat de besmetting inmiddels onder controle is. Alle bewoners zijn meerdere keren getest en op de vijf personen na was niemand besmet geraakt. De opnamestop is daarom ook weer opgeheven.

De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt.