Twee mannen die in maart 2010 Amsterdammer Dries Orré hebben vermoord en in een geïmproviseerd graf langs de A10 in Amsterdam-Noord hebben gedumpt, hebben vrijdag celstraffen van vijftien jaar opgelegd gekregen. 

Eerder veroordeelde de rechtbank het tweetal tot veertien jaar cel.

Het gerechtshof in Amsterdam vindt de ''kille en gewetenloze" manier waarop de verdachten hun moordplan hebben uitgevoerd reden om de straf met een jaar te verhogen.

Slachtoffer Orré was verslaafd en leidde een teruggetrokken bestaan. Ooit gold hij als de beste glazenwasser van Amsterdam. In 2002 werd hij zelf wegens een moord veroordeeld. In 1996 schoot hij op klaarlichte dag in Amsterdam-Zuid Dorinda Despotovic (27) dood. De zaak bleef lang onopgelost. Geplaagd door wroeging gaf Orré zich jaren later bij de politie aan.

Halfbroer

Een van de verdachten van de moord op Orré was zijn halfbroer, de 29-jarige Nico K. Na de moord streken K. en diens medeverdachte Ramon R.V. maandenlang de uitkering van het slachtoffer op. Ook werd zijn huis onderverhuurd en zijn begrafenispolis afgekocht.

Na de moord werd Orré geruime tijd door niemand gemist. Zijn stoffelijk overschot werd pas zes maanden later gevonden. Het graf is volgens het hof vooraf gegraven. Orré is er naar toe gelokt en ter plaatse doodgeslagen met een schep.