De 41-jarige man die deze week werd aangehouden voor het schot in de rechtbank Breda in november, is donderdagmiddag vrijgelaten.

Er is op op dit moment onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, meldde een OM-woordvoerster vrijdag. Hij blijft wel verdachte.

Op 4 november werd er een schot gelost op de publieke tribune van de rechtbank tijdens een drugszaak. Niemand werd geraakt.

De rechtbank was bezig aan een strafzaak tegen vijf verdachten uit Roosendaal. De drugszaak draaide om productie van drugs, witwassen en vuurwapenbezit.

Drugslab

De verdachten zijn onder anderen twee vaders (51 en 49 jaar) en hun zoons (27 en 30 jaar). De mannen zouden in een loods een drugslab hebben opgezet.

Bij de ontdekking vond de politie duizend liter aceton en elf kilo MDMA. Tegen hen waren celstraffen tot zes jaar geëist.

Volgens BN/De Stem is de 41-jarige verdachte uit Sint Willebrord een bekende van de drugsbende. 

De strafzaak werd na het schot opgeschort. Een woordvoerster van de rechtbank in Breda meldde vrijdag dat het vervolg van de drugszaak vanwege het schietincident volgend voorjaar in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam zal plaatsvinden. Een precieze datum is nog niet bekend.