In de Brabantse plaats Cuijk zijn woensdagavond ongeregeldheden uitgebroken na de bekerwedstrijd tussen de plaatselijke amateurclub JVC en de profs van MVV Maastricht. 

Na het laatste fluitsignaal op het terrein van Topklasser liep een groot aantal supporters van MVV richting de dugout van de Jupiler League-club.

''Ik heb toen gelukkig geen klappen gekregen'', zei Ruijs donderdag tegen het Limburgse L1. ''Maar toen ik na de rust het veld opkwam voor de tweede helft, kreeg ik wel een klap. Ik ben blij dat ik toen niet direct heb gereageerd, anders was het toen al uit de hand gelopen.''

De trainer kreeg ook de nodige bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. "We snijden je keel door en we steken je huis in de fik. Dat zijn verschrikkelijke teksten", aldus Ruijs tegenover Omroep Brabant.

"Mijn vrouw is belaagd in haar auto en vannacht heb ik politiebewaking voor mijn huis gehad. Dit heeft niks meer te maken met voetbal."

Ambulance

Na het bedreigen van de trainer liep de situatie op het sportpark verder uit de hand. Ook enkele spelers werden aangevallen.

Een Maastrichtse steward die bij de hoofdingang stond, raakte gewond. Hij is per ambulance afgevoerd. MVV-fans probeerden de kantine van JVC te bestormen, maar werden door de politie tegen gehouden.

Ook in het centrum van Cuijk was het onrustig. Daar probeerden fans van NEC uit het nabijgelegen Nijmegen op te trekken naar het sportpark van JVC, waar de MVV-fans nog waren. Agenten wisten de supportersgroepen uit elkaar te houden.