De 24-jarige Dennie J. die wordt verdacht van drievoudige moord door brandstichting in juni in Cuijk is verminderd toerekeningsvatbaar. 

Zijn advocaat Ton van Elk De Freese heeft dat dinsdag gezegd tijdens een zitting over het onderzoek door een psychiater.

De psychiater heeft niks gezegd over de mate dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook de psycholoog heeft nauwelijks conclusies willen of kunnen trekken. De advocaat wil daarom dat deskundigen gaan kijken naar de rapportages.

Door de brand in Cuijk kwamen in juni een moeder en haar twee tienerdochters om het leven. Dennie J. zwijgt, ontkent of kan zich niks herinneren over zijn rol, zei de officier van justitie dinsdag.

Dennie J. kampt met psychische problemen en een depressie en hij was onder behandeling. Na de brand in het huis in Cuijk klom hij in een hoge telefoonmast in de buurt.

Na 9.00 uur kwam hij eruit en werd hij gearresteerd. Vorige maand probeerde hij in zijn cel in Vught zelfmoord te plegen door brand te stichten.

De zaak kan mogelijk in maart inhoudelijk worden behandeld.