De advocaat van vechtsporter Badr Hari, Bénédicte Ficq, wil slachtoffer Koen Everink en journalist Dirk Bayens horen over het lekken van het strafdossier. 

Afgelopen weekend werd bekend dat Everink het dossier aan Bayens heeft verstrekt. De journalist gebruikte de stukken voor een uitzending van het tv-programma Brandpunt Reporter.

Zakenman Everink werd ernstig mishandeld tijdens dancefestijn Sensation vorig jaar. Daarvoor staat Hari terecht.

De raadsvrouw heeft de rechtbank maandag schriftelijk om de getuigenverhoren verzocht. De rechtbank moet daar nog over beslissen. Het proces tegen Hari gaat op 21 januari verder. 

Everink zelf maakt bekend niet te willen getuigen, zegt zijn advocaat Alexander de Swart. ''Hij heeft over deze kwestie al verklaard bij de Rijksrecherche. Daarbij is een verklaring op dit punt niet relevant voor de feiten die de rechter moet beoordelen.'' De bezwaren die Everink in oktober tegen een optreden als getuige had, gelden volgens De Swart nog onverkort.

Deel van dossier

Everink laat desgevraagd aan NU.nl weten dat Bayens om een deel van het dossier heeft gevraagd, omdat hij Everink wilde helpen om een getuige zijn verhaal te laten doen. Bayens zou bovendien meerdere bronnen hebben gehad.

Everink zegt woest te zijn geworden, nadat hij de desbetreffende uitzending van Brandpunt Reporter had gezien. 

In oktober zijn de andere feiten op de aanklacht tegen de kickbokser al behandeld. De bespreking van het dossier-Everink werd tijdens de rechtszaak in oktober uitgesteld.

Aan de hand van de verhoren van verstrekker Everink en ontvanger Bayens wil Ficq achterhalen wat de reden voor het lekken precies is geweest en wat er precies aan stukken is gelekt. In oktober bleek dat steeds meer media uit dossierstukken citeerden. 

Ficq deed toen een oproep hiermee op te houden, zeker als het ging om persoonsgevoelige informatie.