Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben geen informatie gelekt in de strafzaak tegen kickbokser Badr Hari. 

De rijksrecherche concludeert dat slachtoffer Koen Everink stukken uit het strafdossier heeft verstrekt, aldus een persofficier van het OM.

Hari's advocate Bénédicte Ficq suggereerde in oktober dat de politie zou hebben gelekt aan KRO's Brandpunt. Volgens het onderzoek van de rijksrecherche blijkt echter dat Everink de stukken aan Brandpunt-verslaggever Dirk Bayens heeft gegeven.

Bayens had Everink beloofd met de documenten een belangrijke anonieme getuige te kunnen overhalen een verklaring af te leggen.

Kort daarna citeerde ook tijdschrift Panorama uit de stukken. De publicaties zouden Hari's verdediging hebben geschaad. Na aangifte van advocate Ficq werd het strafproces hierop geschorst.

Badr Hari staat terecht voor de mishandeling van zakenman Everink vorig jaar tijdens Sensation in de Amsterdam Arena. Er is nog altijd veel onduidelijkheid. Vast staat wel dat zakenman Everink ernstige verwondingen aan zijn linkervoet en zijn gezicht opliep.

Hij verliet dancefestijn Sensation per ambulance en verbleef dagen in het ziekenhuis. Hari ontkende aanvankelijk iedere betrokkenheid bij het geweld, maar later verklaarde hij dat hij het slachtoffer één enkele klap heeft gegeven.

Zaak kan verder

Nu blijkt dat medewerkers van justitie of de politie niks hebben gelekt kan het proces tegen Hari en Everink verder. De zaak gaat op 21 januari door, laat het Openbaar Ministerie zaterdag laten weten.

In oktober begon de inhoudelijke behandeling van de zaak, maar die werd opgeschort in afwachting van de conclusies van de rijksrecherche.

Eindredacteur Bart Nijpels van Brandpunt Reporter laat in een reactie weten dat de programmamakers ''nooit iets zeggen over onze contacten met mogelijke bronnen''.