De nieuwe plek die de gemeente Utrecht wil inrichten voor raamprostitutie is maar voor drie jaar beschikbaar. 

 Tot nu toe was niet bekend dat de vestiging van de raamprostitutie op het terrein van de rioolwaterzuivering in Utrecht zo tijdelijk zou zijn.

Utrecht wil op het terrein zogenoemde portocabins plaatsen met ruimte voor een kleine 170 ramen.

De plek komt in de plaats van de seksboten in de Vecht langs het Zandpad, die daar weg moeten. De gemeente denkt ongeveer een jaar nodig te hebben om het terrein geschikt te maken voor raamprostitutie, zodat het daarna nog maar 2 jaar gebruikt kan worden.

Strook grond

De dijkgraaf zegt dat burgemeester Aleid Wolfsen hem op 18 oktober in strikt vertrouwen heeft gevraagd om een strook grond van 4000 vierkante meter beschikbaar te stellen. Het schap heeft toen meteen laten weten dat maar tijdelijk kon zijn en aan bepaalde voorwaarden is verbonden.

Zo mogen er geen planologische of milieutechnische belemmeringen voor het eigen gebruik van het terrein ontstaan als gevolg van de tijdelijke raamprostitutie.

''Op dit moment is sprake van goed overleg zonder dat overeenstemming is bereikt'', meldt de dijkgraaf. Dat het bestuur van het hoogheemraadschap de plannen uit de media moest vernemen, spijt hem.

''De gemeente Utrecht is ermee naar buiten gekomen zonder dat wij dat wisten. Als het tot afspraken met de gemeente komt wordt u per omgaande geïnformeerd.''