Omdat de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) blijft verbieden om 2 miljoen kilo vriesvlees van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten te verkopen, heeft curator Jaap van der Meer een kort geding aangespannen.

Dat heeft de curator donderdag bekendgemaakt.

Volgens de curator is er niks mis met het vlees en kan het gewoon worden verkocht voor menselijke consumptie. Hij zegt dat de NVWA desondanks niet wil dat het vlees wordt verkocht omdat de administratie van Willy Selten niet betrouwbaar zou zijn.

De NVWA zegt dat een onafhankelijk adviesbureau heeft geconcludeerd dat de herkomst van het vlees niet duidelijk is. ''Het staat niet vast dat het vlees voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Geen van de partijen vlees kan als veilig worden aangemerkt'', aldus de NVWA donderdag.

De curator vreest dat hij opbrengst misloopt omdat het vlees niet veel langer houdbaar is. Bovendien moet hij de opslag en eventueel vernietiging betalen.

Het kort geding dient dinsdag bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag.

Vleesgroothandel Willy Selten en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en zijn verkocht als puur rundvlees.