Een meisje van twee jaar is maandag onwel geworden toen ze een xtc-pilletje dat ze in Hilversum op straat vond voor snoep aanzag en in haar mond stak. 

Dat bevestigt de politie tegenover NU.nl na berichtgeving in De Gooi- en Eemlander. Het kind liep met haar vader buiten toen ze het pilletje, samen met andere pilletjes, op straat vond en innam.

Volgens de oma van de peuter ging het meteen mis. "Ze begon heel erg te trillen."

De vader nam de andere pilletjes mee naar het ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat het ging om xtc. 

Het kind werd opgenomen op de intensive care van het AMC, maar dinsdag ging het beter en kon ze worden overgebracht naar het ziekenhuis in Blaricum.

Medische kwestie

De politie werd pas dinsdag op de hoogte gesteld van het incident, maar een woordvoerder benadrukt dat het hier gaat om een medische kwestie die als zodanig is opgepakt. Wijkagenten hebben in de buurt gekeken of er meer drugs op de grond lag, maar er werd niets aangetroffen.

De woordvoerder stelt dat het niet vaak voorkomt dat kinderen op straat medicatie of drugs vinden en die middelen innemen. Een onderzoek of een extra waarschuwing van de politie komt er dan ook niet. "Het had net zo goed een bètablokker kunnen zijn, maar dit keer was het xtc", aldus de politie.