De politieagent die terechtstaat voor het doodschieten van de 17-jarige Rishi Chandrikasing, is volledig afgeschermd in de rechtszaal in Den Haag. Hij zit in een hokje, dat normaal dienst doet als tolkenkabinet. 

De rechtbank kondigde de veiligheidsmaatregelen vorige week aan, omdat de agent wordt bedreigd.

Rond half tien begon de voorzitter aan de zaak tegen de agent, die Rishi vorig jaar november op het Haagse station Hollands Spoor neerschoot. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van doodslag.

De verdachte heeft voor aanvang van de zaak plaatsgenomen in het hokje, waarvan de ramen zijn afgeschermd. Zijn stem zal tijdens het verhoor worden vervormd. Journalisten mogen in de zaal plaatsnemen, net als een selectie andere belangstellenden. Andere belangstellenden kunnen de zaak via een videoverbinding rechtstreeks volgen vanuit een andere zaal.

Melding

De betrokken agent kwam op de bewuste ochtend samen met twee collega's af op een melding. Het latere slachtoffer zou een Engelsman in een wachtruimte hebben bedreigd. Ook bestond het vermoeden dat hij gewapend was.

Op een van de perrons zou de politie hem hebben bevolen te blijven staan, maar Rishi rende weg. De agent zou achter hem aan zijn gerend en hebben geschoten. De jongen werd in de hals geraakt.