Een brand in de Vondelstraat in Alkmaar heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor overlast gezorgd bij bewoners van een appartementencomplex.

Zij moesten tijdelijk hun huis verlaten wegens de rookontwikkeling, zo meldt de brandweer zaterdag.

Het vuur brak uit rond half drie 's nachts bij een kanovereniging. Niemand raakte gewond. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het gebouw flink gehavend.

De vijftig buurtbewoners uit de dertig appartementen werden tijdelijk opgevangen in de kantine van voetbalvereniging Alkmaarse Boys.

Rond 04.00 kon het sein brandmeester worden gegeven. De woningen moeten eerst nog worden gelucht voordat de bewoners aan het begin van de ochtend naar hun appartementen kunnen terugkeren.

Boxtel

Ook in Boxtel woedt vrijdagnacht een grote brand. In een shoarmazaak in de St. Severusstraat bedreigt een uitslaande brand enkele naastgelegen panden. Dat heeft de brandweer zaterdag gemeld. Niemand is gewond geraakt.

Het vuur ontstond rond 04.15 uur, toen er volgens de brandweer door een persoon een voorwerp naar binnen gegooid is. Hierdoor kon de brand ontstaan in het pand, waar toen geen klanten meer aanwezig waren.

Om onderzoek te kunnen doen naar de mogelijke brandstichting heeft de politie het gebied afgezet.

Heeft u foto's van de brand? Upload deze dan via NUfoto.