Patrick S., die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op Farida Zargar en het doden van Nanda Kerklaan, heeft als nieuwe advocaten Wim Anker en Tjalling van der Goot.

De advocaten maakten vrijdag bekend dat zij S. bijstaan in zijn hogerberoepszaak.

De rechtbank in Rotterdam legde in juli de levenslange straf op aan Patrick S. De rechters vonden bewezen dat hij in 2010 de 21-jarige Farida Zargar heeft vermoord, dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de 43-jarige Nanda Kerklaan en dat hij heeft geprobeerd een Pool te vermoorden.

S. ging in hoger beroep.Volgens Anker en Van der Goot hebben de vorige advocaten de zaak overgedragen omdat ze zaten met ''mogelijke tegenstrijdige belangen binnen hun kantoor''.

Het is nog niet bekend wanneer het gerechtshof in Den Haag de zaak in hoger beroep inhoudelijk behandelt. Wel is volgens de raadslieden duidelijk dat er op 9 januari een pro-formazitting is, waar het zal gaan over de vraag of Patrick S. langer vast moet blijven zitten.

Op 19 februari is er dan een regiezitting, waar de advocaten en het OM aan de rechtbank duidelijk maken welke onderzoeken zij nog gedaan willen zien.

Meer moorden

Patrick S. heeft meerdere keren gezegd dat hij nog meer moorden op zijn geweten heeft. Het OM en de politie onderzoeken of dat inderdaad zo is.

Er zijn spullen in zijn huis gevonden die mogelijk van slachtoffers zijn. Er zijn tientallen tips binnengekomen over deze voorwerpen.

Kelder

Ook is een kelder gevonden in een bos bij Simonshaven op Voorne-Putten die waarschijnlijk is gegraven door de veroordeelde moordenaar. In de ruimte zijn geen menselijke resten of andere sporen gevonden, zo heeft onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) uitgewezen.

De politie ging zoeken bij Simonshaven op basis van schetsen en aantekeningen die in het huis van S. werden gevonden. Het onderzoek naar S. loopt nog.