Richard van O., de ex-man van kindermisbruiker Robert M., zal als hij binnenkort voorwaardelijk vrijkomt, direct naar een kliniek gaan waar hij geobserveerd zal worden. 

Ook mag hij geen contact opnemen met slachtoffers en ouders in zijn strafzaak en mag hij niet in Amsterdam komen. Dat zijn enkele voorwaarden die het Openbaar Ministerie (OM) aan zijn voorwaardelijke vrijlating stelt.

De advocaat van Van O., Erik van Kregten, zei dat donderdagavond. Als Van O. op den duur van de kliniek vrijheden krijgt, moet hij een enkelband dragen. Het OM wilde inhoudelijk niet ingaan op de voorwaarden.

Het OM liet eerder donderdagavond weten dat Van O. zich moet houden aan bijzondere voorwaarden, nu hij uiterlijk half december vervroegd vrijkomt. Hij heeft twee derde van zijn gevangenisstraf uitgezeten. Hij mag binnenkort zijn cel verlaten wegens goed gedrag.

Graag meewerken

Volgens Van O.'s advocaat wil zijn cliënt graag meewerken aan de voorwaarden. Omdat het niet helemaal duidelijk is of het contactverbod geldt voor de slachtoffers en de ouders in zijn strafzaak of voor alle slachtoffers en ouders in de Amsterdamse zedenzaak, zal hij met niemand van hen contact opnemen, aldus de advocaat.

Wanneer Van O. wordt vrijgelaten, wil zowel het OM als de advocaat niet kwijt.

Alle berichten over de Amsterdamse zedenzaak