De olifantenruzie die Dierenpark Emmen al bijna 1,5 half jaar in de ban houdt, is over een week voorgoed voorbij.

De vier amok makende dikhuiden verlaten op donderdag 12 december de dierentuin en gaan dan met een speciaal transport naar Dierenrijk, de kinderdierentuin bij Eindhoven.

Dat meldde Dierenpark Emmen woensdag.

De vier dikhuiden waren in Emmen niet meer te houden vanwege een machtsstrijd. De opstandige olifanten, een moeder en haar dochter en twee zonen, vochten sinds de zomer van 2012 een verbeten strijd uit om het leiderschap met de andere dieren in de kudde.

Ze duwden elkaar weg, mepten elkaar met hun slurf, beten elkaar in de staart en trompetterden elkaar doof.

Verzoeningspogingen mislukten, waarna de dierentuin geen andere mogelijkheid zag dan de vier ruziemakers blijvend te scheiden van de rest van de kudde en uit te kijken naar een ander park.

Lekker hapjes

De vier olifanten zijn de afgelopen maanden getraind om een container in te lopen waar lekkere hapjes voor ze klaar liggen. Op de dag van het transport worden ze ook zo meegelokt.

''Maar dan gaan de deuren ineens achter ze dicht'', zei een woordvoerder van de dierentuin. Een grote en zware hijskraan, de dikhuiden wegen samen zo'n 7000 kilo, tilt de containers uit het olifantenverblijf op een speciale transporttruck die ze vervolgens naar Eindhoven brengt.