De gele borden op het station waarop de vertrektijden van de trein staan, verdwijnen bijna allemaal. De Nederlandse Spoorwegen (NS) laat per station nog één set van de bekende gele borden staan. 

De vertrekstaten zijn inmiddels een beetje ouderwets geworden.  Mensen plannen hun reis vaak van tevoren op internet of onderweg op de mobiele telefoon.

Dat laat een NS-woordvoerster woensdag weten naar aanleiding van berichtgeving van dagblad Metro.

Vanaf begin volgend jaar worden er al borden weggehaald, maar ze gaan niet allemaal tegelijk weg. Alle informatie die op deze borden staat, moet nog op een andere manier aan de reizigers worden aangeboden. Volgens de zegsvrouw moeten de alternatieven daarvoor begin 2015 klaar zijn.

Elektrische borden

Reizgers betrekken hun reisinformatie steeds vaker internet. Naast de gele borden heeft NS elektrische borden op de stations staan waarop reizigers kunnen zien hoe laat en vanaf welk spoor hun trein vertrekt. ''De nieuwe manier van plannen is helemaal in het dagelijks leven geïntegreerd, de borden zijn dat niet meer.''

Op alle NS-stations blijft wel een geel bord staan, ''voor de mensen die daar prijs op stellen'' en voor het geval het internet of het mobiele verkeer uitvalt.

Er zijn 406 NS-stations, waar nu nog 3400 gele vertrektijdenborden staan. Dat worden er uiteindelijk 700, zegt de NS-woordvoerster.